31 Temmuz 2013 Çarşamba

Country sehpa modelleri.


   Country dekorasyon stili denilince, doğal ahşap ve masif mobilyanın kullanıldığı yaşanmışlık hissi veren, sade ama şık mobilyalara rastlıyoruz. Ev mobilyalarında ve aksesuar ürünlerinde benim aklıma gelen tek stil, country. Çünkü country mobilyalardaki doğal ahşabın verdiği dokuyu, günümüzün modern mobilya satışı yapan mağazalarında bulamıyorsunuz.
Benim gibi country stil dekorasyon aşıkları varsa  buyurun ,country sehpaları birlikte inceleyelim.


                                                 

             Küçük ama şık katlanabilen kahve sehpası. Özellikle küçük evlerde katlanabilen sehpalar        kullanırsanız yerden tasarruf etmiş olursunuz.
,

   
  Hem orta hemde yan olarak kullanabileceğiniz bir sehpa. Sehpanın ayakları ve oyması benim çok hoşuma gitti. Ama beyaz olması tercihim.
        Orta sehpanızın üzerine koyacağınız evinizin genel dekorasyonuna uygun şık bir tepsi içinde;  vazo rengarenk çiçekleriyle yada renkli fincanlar, küçük objeler, mumlar salonunuza ayrı bir hava katacaktır.
Her zaman olduğu gibi benim tercihim çiçeklerden yana. Canlı yada yapay yeter ki olsun :)
       Ayrıca sehpanızın üzerine koyacağınız objelerin boyutları da çok önemli. Hepsi aynı boyutlardaki objeler birbirleri arasında kaybolacaktır. Farklı boyutlardaki objeler ise göze daha şık gelir.

       Sehpaların dekoratif bir şekilde organize edilmiş olması, salonunuzun şıklığını arttırır. Resimde de çekmeceli , kullanışlı bir orta sehpa. Odadaki fazlalıkları koyabileceğiniz çekmeceler gayet işlevsel.

            Güçlü, dikkat çekici ve büyük salonlar için daha kullanışlı olan masif  orta sehpa.

   Artık günümüzde puflar da sehpa olarak kullanılıyor. Pufun üzerine renkli bir şal atarak , kahve tepsisini pufun üzerine koyabilirsiniz, salonunuza sıcak bir hava katacaktır.

























     Sehpanızın yüksekliğine de dikkat etmelisiniz.Ne çok yüksek , ne çok alçak olmamalıdır. Kolayca ulaşabileceğiniz yükseklikte olmalıdır.Ayrıca sehpanızın üzerine koyacağınız dekoratif eşyalar, karşınızdaki kişiyle görüş alanınıza girmemelidir ki, güzel sohbetiniz bölünmesin.
     Ayrıca eski bir sandık yada hasır sepetlerde, country salonunuza yakışacak dekoratif eşyalardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder