27 Temmuz 2013 Cumartesi

Alaçatı & Çeşme


   Yel değirmenleri, daracık sokakları, Ege'ye özgü mimarisi, arnavut kaldırımları, sakız ağacının hoş kokularıyla şirin bir kasaba Alaçatı. Alaçatı devamlı esen rüzgarı ve dalgasız deniziyle sörf tutkunlarının uğrak yeri. Burada iki tane sörf okulu var. Biri belediyeye, diğeri özel işletmeye ait. Buralardan sörf kiralayabilirsiniz.
   Tarihi Alaçatı evleri mimarisiyle dikkat çekiyor ve Gezmeye doyamayacağınız renkli çarşısıyla...
   Pırıl pırıl kumlarıyla meşhur Çark ve Piyade plajlarında kumda uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Sakız kokulu sokaklarında gezinirken dinlendiğinizi hissedeceksiniz.
   Çeşme ile Alaçatı arası 8 km. Çeşme'de Paşalimanı koyunda ve Ilıca'da yüzebilirsiniz. Çeşme'nin deniz suyunun soğuk olduğunu, Antalya'da ve Fethiye'de denize girenler hemen farkedeceklerdir. Çeşme kalesi ve Marina'yı gezebilirsiniz. Marina'nın  içindeki mekanlar gerçekten çok şık, buraya bayıldım diyebilirim. Bu arada Çeşme'ye gelmişken, kumru ve kabak çiçeği dolmasını tatmalısınız.
   Tatilimizin son günü olduğu için Çeşme'yi çok gezemedik iyice yorulmuştuk. Ama çok sevdiğimiz bu tatil cennetini bir daha ki tatillerimizde iyice keşfetmek isteğiyle İzmir'e doğru yola çıkıyoruz. Gece 00.00 ve İzmir'deyiz. Sabah İstanbul için tekrar yola çıkmalıyız o yüzden bu gece iyi uyumalıyız. 1 haftalık tatilimiz de bu kadarcık :) yer gezebildik. Yaklaşık 2300 km yol yaptık. Gezdiğimiz yerlerin hepsini sizlerle paylaştım. Umarım tanıtıcı bir yayın olmuştur.
    Tatil günlüğümü bu yayınımla kapatıyorum. Tatile gidecek olan arkadaşlara çok çok gezmeler,  yüzmeler :)))
Alaçatı sokakları

Alaçatı

Alaçatı

Alaçatı

Alaçatı

Alaçatı

Alaçatı Çarşı

Çarşı

Değirmenler

Çeşme meydan

Çeşme Marina

Çeşme marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Alaçatı

Alaçatı

Alaçatı

2 yorum:

  1. Alaçatı bir ömür..

    elinize sağlık çok güzel resimler.. Ozn

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.. Yorumlarınızı bekliyorum :)

    YanıtlaSil